23948sdkhjf

Kina: Slut med at mobbe naboerne til havs

Efter en række hændelser i det sydkinesiske hav, lover de kinesiske myndigheder nu, at det er slut med at mobbe naboerne til havs.

Kina har i disse år travlt med at markere sit territorialområde til søs i det Sydkinesiske Hav. Det sker med hyppig brug af kystvagtfartøjer og fiskefartøjer langt fra den kinesiske kyst og for mindre end to måneder siden blokerede kinesiske skibe for et filippinsk militært forsyningsskib. Det førte til en advarsel fra Filippinernes allierede USA, der meddelte, at et angreb på filippinske fartøjer ville være et angreb på USA.

Men nu lover den kinesiske udenrigsminister Wang Yi, at det skal være slut med at mobbe naboerne. 

- At kun understrege den ene sides krav og påtvinge den anden sin egen vilje er ikke en ordentlig måde for naboer at behandle hinanden på, og det strider imod den orientalske filosofi om, hvordan folk skal omgås hinanden, sagde han i virtuelt møde, der var afholdt af den kinesiske ambassade i Manila. Det skriver gCaptain.

Kina baserer sine territoriale krav på historiske kort, men dette bestries af naboerne Brunei, Malaysia, Filippinerne, Taiwan og Vietnam, som har deres egne krav på konkurrerende krav på øer og installationer i området.

Wang udtrykte på mødet desuden forhåbninger om, at Kina og Filippinerne kunne ‘korrekt styre og løse problemet i en ånd af god vilje og pragmatisme.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.437