23948sdkhjf

Dansk designet isbryder ankommer til Antarktis

Det isbrydende forskningsskib ‘Nuyina’, der er designet af den danske tegnestue Knud E. Hansen, er ankommet til Antarktis.

Efter lidt forsinkelse i afsejlingen fra Tasmanien er det dansk designede forskningsskib ‘Nuyina’ ankommet til Casey forskningsstation i Antarktis for første gang. ‘Nuyina’ er lastet med livsnødvendige forsyninger til medarbejderne på forskningsstationen Casey og skal desuden levere helikoptere til nabostationen Davis. 

Læs også: Australiens nye dansk-designede forskningsskib sætter nye rekorder 

Ombord på ‘Nuyina’ er der 67 forskere og besætningsmedlemmer. Det 160 meter lange skib er proppet med elektronisk udstyr til prøvetagning og sensorer til registrering af blandt andet krill.

Det er skibsarkitektfirmaet  Knud E. Hansen i Helsingør, der har stået for designet af skibet, der kan bryde gennem is med en tykkelse af 1,65 meter med en fart på tre knob. Skibet er desuden designet til at kunne arbejde i nogle af de mest uvejsomme områder på planeten og under de hårdeste belastninger fra vejr og vind. Skibet har kost over en halv mia. australske dollars at designe og bygge og indgår i den australske regerings langsigtede forskningsarbejde på og omkring Antarktis.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141