23948sdkhjf

OPDATERET: DFDS’ og Danmarks største passagerskib afsluttede i går leveringsrejsen

I går søndag kl. 11 ankom DFDS’ nybygning ’Aura Seaways’ til Karlshamn i Sverige. Dermed blev den 27 døgn lange leveringsrejse fra Guangzhou Shipyard i Kina afsluttet. Turen er gået via Singapore, Suez Kanalen og Malta.

Allerede kl. 14:15 fortsatte ’Aura Seaways’ til Klaipeda i Litauen, der bliver hovedhavnen, når ro/pax-færgen indsættes i DFDS’ rutenetværk på Østersøen. ’Aura Seaways’ følges i den kommende tid af søsterskibet ’Luna Seaways’, som er tæt på levering i Kina.

Det største

’Aura Seaways’ repræsenterer samtidigt lidt af en milepæl i DFDS’ nyere historie, da skibet er det første passagerskib, kontraheret af DFDS selv i 40 år. 

Det var således frem til kontraheringen af ’Aura Seaways’ og ’Luna Seaways’ for fire år siden, cruisefærgen ’Scandinavia’, som har været det senest kontraherede passagerskib hos DFDS. Et skib, der efter 38 års operation endte på ophugningsstranden i 2018, 33 år efter det havde forladt DFDS-flåden.

’Aura Seaways’ er med sine 56.043 bruttoton, målt på bruttotons, godt 35 pct. større end DFDS’ hidtidige største passagerskib ’Pearl Seaways’. Dermed er ’Aura Seaways’ også aktuelt det største passagerskib under dansk flag.

Læs mere om: DFDS
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.219