23948sdkhjf

Efter Mærsk - Nu skærper Arla også sine klimamål på transport

Nu skruer Arla op for sine klimamål fra 30 til 63 procent. Planerne omfatter blandt andet fossilfrie lastbiler og mindre udslip fra produktion og logistik – og man er blevet godkendt af det såkaldte ”Science Based Targets”-initiativ (SBTi). Det betyder, at Arlas planer er med til at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader ifølge Paris-aftalen.

Arla i Sverige er allerede gået i gang med at omstille sine transporter, så de bliver fossilfrie. Nu skal Arla i resten af verden følge efter.

Arla er et af de første bondeejede mejerikooperativer i verden, der har fået sine mål certificeret af Science Based Targets-initiativet.

- Sammen med vores ejere er vi fast besluttede på at gå forrest for at mindske mængden af drivhusgasser forbundet til mejeribranchen. Vi ønsker, at mejeriprodukter fortsat skal være en vigtig del af menneskets kost, siger Peder Tuborgh, koncernchef, Arla Foods.

SBTi har klassificeret Arlas nye 63-procentsmål for scope 1 og 2 områderne, mens 30-procentsmålet fortsat gælder for scope 3. Det omfatter blandt andet Arla-ejernes gårde.

SBTi vil lancere en ny branchevejledning i løbet af 2022 for skov, mark og jordbrug med flere detaljerede krav.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141