23948sdkhjf

Shipping bliver nyt fag i gymnasiet

Nye trends i shippingbranchen og internationalt udsyn skal på skoleskemaet sammen med fag som dansk, matematik og idræt.

Det sker, når Handelsgymnasiet Niels Brock skaber ny international shippinglinje, som skal udbrede kendskabet og mulighederne i shippingbranchen. Formålet er at vise hele shippingbranchen lige fra havne, it-udvikling, finans, bunker og broker og skaffe flere ansatte i branchen.

- Skibsfart er Danmarks største enkeltstående eksporterhverv og en branche i rivende udvikling, derfor glæder vi os til at udbrede kendskabet og mulighederne til branchen, så endnu flere vælger en karriere i shippingbranchen, siger Birgitte Faber, rektor på Det Internationale Gymnasium, Niels Brock, i en meddelelse fra Danske Rederier.

Ungdomsuddannelsen har en HHX- studentereksamen og indeholder derfor en række standard gymnasiefag som matematik, dansk og historie og merkantile fag som afsætning, internationaløkonomi og kulturforståelse. Derudover vil den nye linje byde på en række shippingrelateret studieaktiviteter hvert semester.

- Vi mangler dygtig arbejdskraft, hvis vi fortsat skal være en af verdens største søfartsnationer, og derfor glæder det mig, at vi nu også på gymnasieniveau kommer til at inspirere unge til at gå den blå vej, siger uddannelseschef hos Danske Rederier, Anne Panknin Kristensen, i meddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11