23948sdkhjf

Mærsk-skabt it-selskab til at spare brændstof køber op i USA

Det danske it-selskab Zeronorth, der startede som et projekt hos Maersk Tankers og siden er blevet udskilt som selvstændig med Mærsk som medejer, har købt den amerikanske techvirksomhed Clearlynx.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Sidste år købte Zeronorth den danske specialist på brændstofoptimering Propulsion Dynamics. Købet af Clearlynx tilføjer viden om brændstof i realtid og giver yderligere data til at vælge den mest optimale rute for et rederi, oplyses det.

Ifølge Zeronorth kan rederier opnå besparelser på mellem 7-10 procent allerede i dag, hvis data blev udnyttet bedre på tværs af virksomheder.

Men aktørerne er isoleret i egne siloer og optimerer udelukkende på deres egne data. Det vil Zeronorth gøre op med ved at bygge og tilbyde en fælles industriplatform, forklarer selskabets direktør Søren Meyer til Børsen.

- Ingen i shipping gør det for klimaets skyld. Men klima er blevet en god forretning. Udfordringen for mange rederier er, at meget kommer i 2030 og 2050, mens vi kigger på optimeringen her og nu. Fordelen er, at man reducerer både emissioner og tjener flere penge nu. Det gør også skiftet til mere rene brændsler billigere, siger Søren Meyer til Børsen

I sommer brugte 1500 skibe platformen. I dag er det 2600 skibe på tværs af selskabets produkter. Det drejer sig om tørlast- og tankskibe, der sejler mere som en taxi, hvor ruten ikke på forhånd er planlagt. Derfor er der også størst potentiale i at forbedre sejladsen her.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.203