23948sdkhjf

Containeruheld rammer japansk skib i Atlanten

Hårdt vejr kan have bidraget til, at containerstabel er kollapset på japansk containerskib på vej til New York.

Det singaporeanske rederi Ocean Network Express (One) er ramt af endnu et containeruheld på en af deres fragtruter. Denne gang er det det japanske skib ‘Madrid Bridge’, der på en tur over Atlanten til New York er ramt af et kollaps i en containerstabel. Det oplyser One i en meddelelse til deres kunder, og som rapporteres af Splash247

Selskabet oplyser ikke noget om, hvorvidt der er containere, der er gledet over bord, men blot, at uheldet vil betyde forsinkelser i transporten og i øjeblikket undersøges nærmere.

“Vores umiddelbare prioriteter er at sikre sikkerheden for besætningen, fartøjet og lasten om bord. Der forventes forsinkelser i skibets tidsplan,” skriver selskabet i sin meddelelse.

De manglende informationer om uheldet har ført til forskellige spekulationer omkring årsagen. På MarineTraffic kan det ses, hvordan skibet ændrer kurs, hvilket har ført til spekulationer om dårligt vejr som årsag til uheldet, men ifølge Hans Christian Hansen fra Vento Maritime, der rådgiver om vejrforhold til søs, ser det ikke umiddelbart ud til at vejret kan have spillet en væsentlig rolle.

- Ud fra de maritime vejrforhold omkring d. 7. jan. 2022 ser jeg ikke umiddelbart noget signifikant vejr for så stort et containerskib. Der lå jo et et stort højtryk i Nordatlanten omkring Azorerne, og bølgehøjden var omkring 3m Hs (signifikant bølgehøjde) og kan altså ikke være årsagen til pludselig at skifte kurs, siger han.

Hans Christian Hansens vurdering er under forudsætning af, at de angivne oplysninger fra MarineTraffic med hensyn til dato og AIS-sporet er korrekte. 

Uheldet kommer kun godt et år efter et andet One-skib ‘ONE Apus’ mistede næsten 1.900 containere i november 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078