23948sdkhjf

Justitsminister: Formodet pirat kan ende i fængsel i Kosovo

Den sårede pirat, der på nuværende tidspunkt er på vej til Danmark for senere fredag at blive fremstillet for en dommer i Københavns Byret, kan ende i et fængsel i Kosovo såfremt han findes skyldig.

Det udtaler justistminister Nick Hækkerup (S) i dag til Ritzau.

- Han vil blive retsforfulgt, og der er altid en usikkerhed, fordi domstolene skal vurdere beviserne, om han vil blive dømt eller ej. Men vores formodning er, at vi fra anklagemyndighedens side har en fornuftig sag, og at han vil blive straffet, siger Nick Hækkerup og uddyber.

- Nu arbejder vi med at få oprettet en fængselsafsoning i Kosovo, og han vil være en af dem, som vil være kandidat til at afsone sin straf i det fængsel. For han har ikke noget som helst med Danmark at gøre, siger Hækkerup.

Dermed kan den formodede pirat blive en af de første fængslede, der skal afsone i Kosovo, efter at Danmark i sidste uge indgik en aftale med landet om fremover at benytte deres fængselsfaciliteter, særligt med henblik på de dømte, der står til efterfølgende udvisning. 

Tre pirater løsladt

I går kom det desuden frem, at de øvrige tre pirater, der har siddet varetægtsfængslet ombord på 'Esbern Snare', nu er blevet løsladt.

Det skete ifølge Forsvaret i går, hvor de tre pirater blev sendt afsted med en gummibåd, brændstof til turen og lidt proviant.

I den forbindelse har flotilleadmiral Carsten Fjord-Larsen udtalt til Danmarks Radio.

- Det vil være at stikke blår i øjnene at påstå, at denne sag ikke har påvirket det enkelte besætningsmedlem på en eller anden måde. Men overordnet har fregatten hele vejen igennem været i stand til at løse sin opgave i Guineabugten, siger Carsten Fjord-Larsen til DR.

Samtidig oplyser admiralen, at de fire piratlig stadig ligger på køl ombord på fregatten, og at der endnu ikke er fundet en løsning på, hvad der skal ske med dem.

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.144