23948sdkhjf

Endelig: Milliarddyrt hangarskib klar til kamp

Med seks års forsinkelse og en overskridelse af det oprindelige budget med godt 18 mia. kr. er hangarskibet ‘USS Gerald R. Ford’ endelig klar til kamp.

Selv om det amerikanske hangarskib ‘USS Gerald R. Ford’ har været færdigbygget i flere år, har problemer med de elevatorer, der skal føre granater frem til kanonerne voldt så store problemer, at skibet ikke kunne godkendes til hverken træning eller kamp. Men nu er elevatorerne klar og skibet er blevet godkendt til begge dele, skriver gCaptain med citat fra Bloomberg.

Med en samlet pris på 13,3 mia. USD eller omkring 87 mia. kr er der tale om USA’s dyreste hangarskib. Ved leveringen af skibet i 2017 var ingen af elevatorerne på plads, og siden har de vist sig betydeligt vanskeligere at installere end først antaget.

Læs også: VIDEO: Fire års byggeri skåret ned til tre minutter

I første omgang skal der bygges i alt fire skibe i denne klasse, der er døbt Ford-klassen, men på sigt er det meningen, at i alt 11 skibe skal indgå i denne klasse.

Ifølge Bloomberg har forsinkelserne ikke kun været af det onde, da det blandt andet har givet værftet - Huntington Ingalls Industries - mulighed for at forbedre planlægningen omkring bygning af de øvrige skibe, som ifølge militæranalytikeren Mike Fabey burde have været på plads allerede inden det første skib i klassen blev påbegyndt: “flåden og værftet skulle have haft [en plan] lige fra begyndelsen - en Ford-klasse plan for udvikling, bygning, installation og operationel træning, der er nødvendig for at undgå sådanne fejl på det andet skib i fireskibsklassen, ‘USS John F. Kennedy’,” siger han.

‘USS Gerald R. Ford’ har dog været til søs allerede. I marts sidste år sejlede skibet således over Atlanten.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.194