23948sdkhjf

Kinesisk havn lukker ned efter mindre smitteudbrud

Flere terminaler i verdens største containerhavn i den kinesiske by Ningbo er igen ramt af nedlukninger efter der er fundet Coronasmitte i provinsen Beilun.

Det er tredje gang i løbet af et halvt år, at havnen lukkes som konsekvens af et mindre smitteudbrud, og denne gang er det den smitsomme Omikronvariant, der er fundet flere positive tilfælde af.

Det skriver det internationale maritime medie Splash247.

Ifølge mediet er det 10 positive tilfælde blandt medarbejdere på en nærliggende tekstilfabrik, der har lukket havneområder delvist ned, og myndighederne er nu gået i gang med massive massetests og intensiv smitteopsporing.

Kina har fra starten af pandemien haft en meget restriktiv tilgang til Coronavirus, hvilket har betydet lokale nedlukninger så snart ganske få virustilfælde er fundet, ligesom de største havne i landet flere gange har været i lockdown.

Den restriktive tilgang har endnu engang konsekvenser for flere led i Ningbo-havnens forsyningskæde, idet arbejdet med smitteopsporingen giver forsinkelser for lastbilerne i terminalerne, ligesom flere havnearbejdere er tvunget i isolation, hvilket har sat effektiviteten ned.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095