23948sdkhjf

60 år: Dansk shippingboss med internationalt udsyn runder skarpt hjørne

Han ville ud og opleve verden. Og det kom han. Vejen blev en lang karriere inden for søfart. Senest er adressen Peru. På årets første dag fyldte Lars Vang Christensen 60 år

Han er et velbeskrevet blad i den maritime verden. Lars Vang Christensen har bestredet topposter i shippingindustrien så forskellige steder som Brasilien, Singapore, Egypten, Herning og senest i Callao, Peru.

Og så har han tidligere været formand for Danmarks Rederiforening.

Lørdag den 1. januar fylder administrerende direktør for APM Terminals i Callao Lars Vang Christensen 60 år.

Han voksede op i Hirtshals og ifølge et tidligere interview med Berlingske var det en drengedrøm, der fik ham ind i søfarten til at starte med. Han ville ud og opleve verden.

Han kom ind i A.P. Møller - Mærsk som styrmandsaspirant i 1979 og blev siden kaptajn på de store containerskibe. Det blev til mange år hos Mærsk-familien, hvor han på et tidspunkt gik fra borde og fortsatte karrieren på land i en række ledende stillinger.

Blandt andet var han direktør for A.P. Møller i Singapore fra 1997 til 2000 og direktør for Mærsk i Storbritannien fra 2000 til 2004.

Siden lod han sig lokke hjem til Danmark, hvor han i 2005 satte sig i spidsen for en anden familievirksomhed, Herning Shipping, midt på den jyske hede.

Her var han topchef i syv år og samtidig formand for Danmarks Rederiforening i 2009-2011.

Det skulle dog vise sig, at Lars Vang Christensen ikke var færdig med sit udlandseventyr. Da Rederiet Herning blev solgt til en investeringsfond, skulle der nye kræfter til i topledelsen.

For Lars Vang Christensen betød det nye muligheder i Singapore som administrerende direktør for Epic Gas og siden i Egypten som administrerende direktør i Suez Canal Container Terminal.

Senest i februar 2021 rykkede han til Peru og tilbage til sit oprindelige udgangspunkt hos Mærsk-familien. Nu som administrerende direktør i APM Terminals i Callao.

Ritzau

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172