23948sdkhjf

Nu er det tilladt at blive på vogndækket under overfart

Søfartsstyrelsen har igen givet dispensation til, at færgepassagerer kan tage ophold i bilen under overfart.

Det bekræfter styrelsen i en pressemeddelelse, hvor det dog også gøres klart, at det er op til det enkelte rederi at bestemme, hvorvidt passagererne må tage ophold på vogndækket i egen bil eller ej.

Molslinjen er et af de rederier, der har valgt at gøre brug af ordningen. Derfor vil det være gældende på alle rederiets indenrigsfærger i Danmark med undtagelse af ruten Køge-Rønne.

Det er særligt juletrafikken og den store udsigt til travlhed, der har fået rederiet til at implementere dispensationen.

- Der er mange gode grunde til, at ophold på vogndækket ikke er tilladt, men som smittesituationen er lige nu, må vi blot konstatere, at mange særligt sårbare kan risikere ikke at kunne rejse i julen, hvis vi ikke laver en undtagelse. Derfor åbner vi nu igen for muligheden, siger Jesper Skovgaard, kommerciel direktør i Molslinjen.

Dispensationsordningen blev indført i sin tid, da Coronapandemien første gang brød ud i samfundet.

- Vi oplevede, at mange bookede plads på vogndækket, selv om de ikke var i en særlig sårbar situation. Flere forlod bilen for alligevel at gå i passagerområdet for at købe mad eller kaffe, og det gav en række uheldige konfrontationer, som vi meget gerne vil undgå, siger Jesper Skovgaard.

Særligt sårbare

Molslinjen håber dog, at langt de fleste passagerer vil forlade vogndækket under overfart, og at det kun er de, der finder det strengt nødvendigt, der benytter sig af muligheden for at opholde sig i egen bil.

- Vi oplevede sidste gang, at mange bookede plads på vogndækket, selv om de ikke var i en særlig sårbar situation. Flere forlod bilen for alligevel at gå i passagerområdet for at købe mad eller kaffe, og det gav en række uheldige konfrontationer, som vi meget gerne vil undgå, siger Jesper Skovgaard.

Rederiet beder derfor om, at det kun er særligt sårbare, der booker plads til at tage ophold på vogndækket under overfarten. Det skyldes nemlig, at der er et begrænset antal pladser, der kan reserveres til vogndækket, og de skulle helst fordeles ud på de, der oprigtigt har brug for det.

Særligt sårbare skal ringe ind til Molslinjens kundecentre og få tilføjet deres ophold på vogndækket til deres billet. Uden forudgående reservation eller senest en tilladelse i check-in er det ikke muligt at blive i bilen, og check-in skal være senest 30 minutter før afgang.

Ordningen kommer til at løbe fra den 21. december og hen over nytåret til og med søndag den 2. januar 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.132