23948sdkhjf

Bornholmsfærge flyttes til Kattegat i travl coronajul

Katamaranfærgen Max, der normalt sejler på Bornholmslinjen mellem Rønne og Ystad, bliver sat ind på Molslinjens rute over Kattegat mellem Sjælland og Jylland for at hjælpe i de travle juledage, som igen i år tilmed er præget af corona.

Juletrafikken bliver komprimeret sammen på ganske få rejsedage, og det stiller krav til færgernes besætninger og beredskab, meddeler Molslinjen.

Det forventes, at omkring 60.000 biler med cirka 180.000 passagerer vil krydse Kattegat i juledagene.

Med en juleaften placeret på en fredag bliver de store udrejsedage til jul komprimeret til onsdagen og torsdagen før. Derfor kaster Molslinjen hele fire hurtigfærger ind på Kattegat i julen for at være sikker på at kunne få alle med. Både den 22. og den 26. december sejler færgerne op til 32 daglige afgange og 196 afgange i alt fra den 22. til den 28. december..

- Udviklingen omkring corona får folk til at tage bilen på deres julerejse, og det vil som altid skabe lange bilkøer på vejene på tværs af landet, forudser Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard i meddelelsen.

Foruden Max bliver Kattegat i julen besejlet af de tre hurtigfærger på Kattegat bliver Express 2, Express 3 og Express 4.

Færgerne er godt forberedte på coronarestriktioner. Rederiets færger er SafeGuard-certificerede hos Bureau Veritas på ny, og der er ekstra fokus på afspritning og rengøring, ligesom alle færger har indbyggede UV-virusdræbere i ventilationen.

- Ved at sætte hele vores kapacitet ind i julen, kan vi også sikre, at vi får så god og tryg plads til alle som muligt. Vi kommer nærmest til at sejle med en færge hvert 45. minut på de største dage, siger Jesper Skovgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109