23948sdkhjf

'Karin Høj': Bjærgning begyndt - sigtet mand løsladt

En af to anholdte er i dag blevet løsladt i sagen, hvor det britiske fragtskib ’Scot Carrier’ torpederes den danske selvsejlende pram ’Karin Høy’, med det tragiske resultat, at to danske søfolk mistede livet.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT onsdag eftermiddag, på baggrund af en udtalelse, de har indhentet fra de svenske politimyndigheder.

I udtalelsen gøres det klart, at man på baggrund af flere afhøringer af det kroatiske mandlige besætningsmedlem, er kommet frem til, at manden ikke umiddelbart har handlet ulovligt.

Den svenske anklagemyndighed har dog opretholdt sigtelsen af den kroatiske statsborger, som derfor skal møde op i retten i morgen tidlig, hvor en dommer skal tage stilling til, om fængslingen skal opretholdes.

I udtalelsen fra de svenske myndigheder oplyses det ikke, hvilken funktion den kroatiske mand har haft på ombord på ’Scot Carrier’.

Bugseringsarbejde i gang

Nyhedsbureauet TT oplyser også, at ’Karin Høj’ er onsdag blevet bugseret ind til stranden Tobisvik lige nord for Simrishamn.

Bjergningsfartøjet ’Susanna A’ ankom onsdag eftermiddag til den selvsejlende pram for at bugsere hende til land.

Det er dog ikke oplyst, hvilken havn det danske fartøj skal fragtes til. Skibet ligger med bunden i vejret, og i havn skal der gøres forsøg på at få det på ret køl.

Her under kan du se en video af kollisionen baseret på skibenes idenditifikationssystemer (slå lyden fra)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141