23948sdkhjf

Eftersøgning indstillet: To danskere fra kæntret skib er ikke blevet fundet

OPDATERET KL. 16:13: Ifølge svenske Aftonbladet, har dykkerne fundet et af besætningsmedlemmerne - givetvis efter, at danske 'Karin Høj' er blevet trukket tættere mod land, for at dykkerne kunne komme til. Meldingen klokken 16.15 er desværre, at vedkommende er fundet død.

----

To danske statsborgere, der formodes at have været om bord på det kæntrede fartøj ’Karin Høj’, er forsvundet og eftersøgningen af dem er indstillet.

Det meddeler de svenske søfartsmyndigheder, Sjöfartsverket, der udtaler, at eftersøgningen efter de to personer allerede blev indstillet 10.30.

Det danske fartøj ’Karin Høj’ kolliderede med det engelske fragtskib ’Scot Carrier’ natten til i dag klokken 03.30 nordvest for Bornholm lige på grænsen mellem Sverige og Danmark.

Kæntrede

Den danske selvsejlende pram var på vej fra Södertalje i Sverige til Nykøbing Falster, da ulykken med det engelske skib indtraf, hvorefter det danske skib kæntrede.

- Det er væltet og ligger med bunden i vejret, forklarede Steffen Lunn, vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter, tidligere til Ritzau.

Ifølge Forsvarets Operationscenter kan det engelske skib stadig sejle.

En redningshelikopter og flere redningsbåde fra Forsvaret har søgt efter de savnede i vandet og fra luften. Der er dog ikke blevet fundet andet end dele fra fartøjet.

Det fortalte vagthavende ved Forsvarets Operationscenter Jesper Berthelsen.

- Vi er fløjet over området mange gange, men vi har ikke fundet andet end vraggods i vandoverfladen, sagde han.

Dykkere sat ind

Han tilføjede, at dykkere i løbet af mandag skal foretage undersøgelser af det danske fragtskib for at se, om de to savnede personer kan findes der.

Sjöfartsverket oplyser ligeledes, at det danske fragtskib nu skal bugseres nærmere land, så dykkerne kan gennemsøge fartøjet.

Bugseringen var omkring klokken 11 fortsat i gang. Arbejdet med at få fragtskibet tættere på land gik i gang to timer forinden.

Til svenske SVT Nyheder har Søren Høj, direktør og ejer af Rederiet Høj, tidligere på dagen bekræftet ulykken.

- Vi kan bekræfte, at der har været en ulykke og en redningsaktion lige nu. Ellers har jeg ikke mere at fortælle, da pårørende endnu ikke er underrettet, siger Søren Høj til SVT Nyhed

Alle enheder fra den danske indsats er sejlet tilbage til havn eller landet på jorden igen, meddeler Forsvaret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125