23948sdkhjf

TILBAGEBLIK PÅ Ulykker I 2021: "Magisk bølge" hev skib fri

Fragtskibet ’Beaumaiden’ gik på grund cirka 300 meter fra kysten ved Sorthat-Muleby den 20. oktober ikke langt fra Rønne. Det var på vej fra Antwerpen i Belgien til Tallinn i Estland.

Om bord var syv besætningsmedlemmer. En af dem er efterfølgende blevet sigtet, oplyste Bornholms Politi. Manden, der var i 30’erne, er mistænkt for at have været påvirket af alkohol.

Bornholms Politi ønskerde ikke at oplyse, hvilken stilling manden har haft på skibet. Dog oplyste politiet, at alle på denne type skib skal være ædru, fordi de har forskellige sikkerhedsfunktioner.

’Beaumaiden’ stødte på grund klokken 03.27 natten til mandag den 20. oktober 2021, men i knap en halv time havde Søværnets Operationscenter flere gange forsøgt at komme i kontakt med det hollandske fragtskib.

Skibet lå grundstødt ud for Sorthat Muleby på Bornholm i dagevis, men endte med at drive fri af sig selv - helt uagtet flere dages forsøge på at bringe det flot.

Skibet sejlede videre mod Rønne til nærmere undersøgelse.

Forsøgte at trække skibet fri

Det 88 meter lange fragtskib er hollandsk og var lastet med gødning.

Onsdag omkring klokken 10 oplyste Forsvarets Operationscenter, at fragtskibet havde rykket sig en lille smule med hjælp fra en polsk slæbebåd.

Klaus Thing Rasmussen, der var vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter, fortalte, at man i flere timer prøvede at få skibet fri med den polske slæbebåd.

Men kort efter at man opgav det, drev skibet fri af sig selv.

- Vi ved ikke, hvorfor det er drevet fri. Det var lidt overraskende, udtalte Klaus Thing Rasmussen.

Han uddybede over for Bornholms Tidende med, at "Der må være kommet den helt rigtige magiske bølge eller et eller andet, der har løftet ham af."

Skibet var tilbageholdt i Rønne for nærmere undersøgelser, hvorefter det sejlede videre til et værft i Letland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125