23948sdkhjf

Skibsdesigner opruster med 25 ingeniører til global flådeopbygning

Skibsdesignfirmaet Odense Maritime Technology (OMT) venter markant vækst i det kommende år gennem salg af skibsdesign og rådgivning samt design af værfter.

Travlheden skyldes, at mange lande udbygger deres militære flåder i form af krigsskibe, isbrydere, patruljeskibe og lignende, som også skal bygges på nye og egne værfter.

Efter et nedslående regnskab i det forløbne år med store fald i omsætning og bundlinje regner OMT med at vende skuden mod noget, der ligner et vækstridt i det kommende år.

Til Fyens Stidstidende fortæller adm. direktør Kåre Groes Christiansen, der også er hovedaktionær, at han forventer et "godt år", men han vil ikke komme med mere konkrete forudsigelser.

Det er dog ikke nogen hemmelighed, at virksomheden, der har rødder i det tidligere Lindøværft, regner med at få mere at lave. Siden sommer er den begyndt at udvide staben af ansatte i lokalerne på Odense Havn, og det vil fortsætte i det nye år, skriver avisen.

- Vi ansætter i alt omkring 25 nye medarbejdere fra juni til juni, og vi er nået omkring halvvejs med ansættelserne, siger Kåre Groes Christiansen til Fyens Stiftstidende.

Han kan heller ikke sige til avisen, hvad der konkret er årsag til travlheden.

- Jeg må ikke fortælle om de enkelte projekter. Men vi designer værfter og skibe verden over, og der er flere og flere, der gerne vil bygge skibe, og som gerne vil have det til at ske lokalt. Det er dem, vi hjælper, lyder det.

Antallet af ansatte steg ifølge det netop udkomne regnskab, der gik frem til 30. juni 2021, fra 47 til 52 ansatte.

Kilde: https://fyens.dk/artikel/travlt-igen-eft...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125