23948sdkhjf

Video: Britisk F-35 kampfly ender i Middelhavet

”En britisk F-35 pilot fra HMS Queen Elizabeth måtte her til morgen skyde sig ud med katapult under en rutineflyvning i Middelhavet”.

Sådan skrev det britiske forsvarsministerium på Twitter d. 17. november, kun ganske få timer at ovennævnte var hændt.

Dog viser det sig nu, at en del af detaljerne fra hændelsesforløbet har været udeladt.

På selvsamme sociale medie, Twitter, florerer nemlig en video – som både Sky News og BBC mener stammer fra et overvågningskamera på et britisk hangarskib - der tydeligt viser, at eller andet går helt galt for det britiske jagerfly i forbindelse med take off fra hangarskibet.

I stedet for at lette via hangarens rampe, aftager farten på flyet, for derefter at ende i Middelhavet kort efter, at piloten udløser sin katapultanordning.

De britiske myndigheder har godt 14 dage efter hændelsen ikke givet en forklaring på hændelsen, ligesom de hverken vil be- eller afkræfte videoens ægthed.

Ifølge britiske medier har F-35 jagerflyet en værdi på mindst 850 millioner kroner, og derfor har historien vakt stor opmærksomhed i mediebilledet de seneste dage, efter at videoen begyndte at florere.

Ifølge Sky News kan en årsag til myndighederne nølen om en årsag være, at man netop nu er i gang med at bjærge flyvraget fra havets bund, og at man nødig vil give for mange informationer ud om hændelsen, da disse kan falde i fjendens hænder - her nævnes det, at særligt Rusland kunne have interesse i vraget og dets teknologiske dele.

Det britiske F35-jagerfly er et ’søskendefly’ til de danske F35-jagerfly, som løbende bliver leveret til det danske flyvevåben. Den store forskel på flymodellerne er, at den britiske version er bygget til at lette og lande fra hangarskibe, mens de danske fly er til at lette fra og lande på land.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125