23948sdkhjf

Stadig ingen færge mellem Hvalpsund og Sundsøre - mangler reservedele

Siden en knap så stolt lastbilchauffør glemte at trække håndbremsen på overfarten mellem Hvalpsund og Sundsøre tilbage i oktober, har den normale færge ’Mary’ været sat ud af spil.

Et par uger efter stødte den indkaldte erstatningsfærge ’Sleipner’ så på en sandbanke efter et uheld med en rejeruser, hvilket dermed satte den ud af drift.

Nu er det så mere end tre uger siden, at der sidst har været færgedrift på overfarten. Alligevel er der stadig ikke nogen afklaring på, hvornår færgeruten kan genoptages.

Der mangler ganske enkelt reservedele til færgerne, som er vanskeligere at skaffe hjem end først antaget.

Det skriver TV2 Midtvest, der har talt med overfartsleder Flemming Thomasen.

- Det er så uheldigt, at det er to færger på én gang. Det har vi godt nok aldrig oplevet før, siger han og uddyber udfordringen med at skaffe reservedele:

- Delene kommer fra Sverige, og det kan være en længerevarende proces, fordi de skal ud at låne delene fra forskellige steder, forklarer overfartslederen.

Han har flere gange spået om, hvornår reservedelene ankommer og færgedriften kan gentoptages, og den nyeste prognose er torsdag i denne uge.

Han ved dog endnu ikke, om reservedelene vil blive monteret på den normale færge ’Mary’ eller erstatningsfærgen, oplyser overfartslederen til lokalmediet.

Uheld på uheld

Færgeoverfarten mellem de to havnebyer på hver sin side af Limfjorden blev landskendt den 26. oktober tidligt om morgenen, da en lastbil pludselig trillede baglæns af dækket, for at ende i fjorden ganske kort efter afgang.

Årsagen: En håndbremse, der ikke var trukket.

Kort efter blev en erstatningsfærge indkaldt ind for at vikariere på ruten, mens den almindelige færge røg på værft. Det var dog en kort glæde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125