23948sdkhjf

Formodede pirater sigtes for drabsforsøg efter fregatangreb

Fire tilbageholdte mænd sigtes for drabsforsøg efter skud mod dansk fregat i Guineabugten

Fire formodede pirater bliver sigtet for drabsforsøg, efter at de angiveligt skød mod den danske fregat "Esbern Snare", der er på mission i Guineabugten.

Det oplyser anklagemyndigheden til Ritzau.

De fire er tilbageholdt på fregatten og skal fremstilles i grundlovsforhør klokken 14 i Københavns Byret, oplyser Bagmandspolitiet på Twitter. Den ene skal være hårdt såret.

Der er krav om varetægtsfængsling, og anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

De fire vil af gode grunde ikke være til stede. Man siger, at de bliver fremstillet "in absentia". Det gør man for eksempel i sager, hvor man ønsker at få personer udleveret til strafforfølgning i Danmark, eller hvis man ønsker at efterlyse personer internationalt.

Danmark har ikke indgået udleveringsaftaler med de lokale lande, og derfor er det endnu uklart, hvad der skal ske med fangerne.

Danmark har ikke tidligere taget pirater hertil for at retsforfølge dem. Tidligere har Danmark lavet aftaler med de lokale lande, eller blot sat piraterne på en båd med vand og mad.

Men situationen er denne gang penibel, da piraterne åbnede ild mod danske soldater.

Fregatten "Esbern Snare" blev sendt mod Guineabugten i slutningen af oktober for at beskytte danske handelsskibe, hvoraf op mod 40 hver dag sejler i bugten.

Det er ikke lykkes Danmark at lave en international alliance for at bekæmpe pirateri, men i stedet koordinerer man med internationale allierede.

Omkring 40 procent af alle rapporterede piratangreb på verdensplan finder sted i netop Guineabugten ud for Vestafrika.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079