23948sdkhjf

Mette Frederiksen besøger ’Esbern Snare’ i Ghana

Statsminister Mette Frederiksen (S) drager i denne uge på officielt statsbesøg til Ghana i Vestafrika. På turen vil statsministeren aflægge ’Esbern Snare’ og dets besætning et besøg, når fregatten er i havn i Ghana.

Det oplyser statsministeriet i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

- Jeg ser meget frem til at besøge det danske bidrag til pirateribekæmpelse i Guineabugten. Danmark er en af verdens største søfartsnationer, og vi har derfor en særlig interesse i at værne om den frie maritime verdenshandel. Derfor er Danmark igen gået forrest i kampen mod pirateri for at sikre den frie sejlads og vores søfolks sikkerhed, siger Statsminister Mette Frederiksen og uddyber formålet med besøget i Ghana:

- Besøget i Ghana en vigtig markering af det stærke partnerskab, som eksisterer mellem Danmark og Ghana. Efter et mangeårigt udviklingssamarbejde udvikler vi vores partnerskab i en ny retning, siger hun.

’Esbern Snare’ er som bekendt på mission i Guineabugten, hvor fregattens formål er at holde piraterne i skak, for at beskytte danske og internationale søfartsinteresser.

Foruden statsministeren, rejser Jakob Ellemann-Jensen (V) også med sammen med blandt andet en delegation fra Danske Rederier.

Danske Rederier udtrykker stor glæde over at være inviteret med. De udtaler i den forbindelse:

- De søfarende skal kunne passe deres arbejde, uden at de eller deres familier skal frygte for deres sikkerhed. De er afgørende for, at verdenshandlen kan flyde uhindret, og vi skylder dem at passe på dem. Jeg er glad og stolt over, at Danmark er sit ansvar som stolt søfartsnation bevidst, og jeg ser statsministerens besøg som et stærkt signal om vores international engagement og et flot skulderklap til besætningen, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109