23948sdkhjf

Containerrederierne sejler de store multinationale tech-giganter agterud

Verdens største containerrederier tjener nu flere penge end mange af de verdenskendte navne inden for teknologi og it.

Det viser en udregning fra den amerikanske analyse- og investeringsvirksomhed Blue Alpha Capital, som har opgjort rederiernes resultater for tredje kvartal og sammenlignet dem med de multinationale tech-giganter som Facebook, Amazon, Netflix og Google - de fire store techvirksomheder går tilsammen under navnet FANG.

Faktisk overgår rederiernes overskud giganterne under FANG med 50 pct. og sammenligner man nettoomsætningen, overgår rederierne techgiganterne med knap tre gange.

Tager man Apple og Microsoft med i ligninen, er rederiernes indtjening stadig 15 pct. højere end alle de seks store tech-giganters indtjening i tredje kvartal.

I forbindelse med udregningen - som naturligvis skal tages med forbehold og forståelse for, at de sammenlignende virksomheder opererer på vidt forskellige markeder - udtaler John McCown, CEO og grundlægger af Blue Alpha Capital:

- De seneste resultater fra containerrederiernes regnskaber er uden sidestykke det højeste i historien. Det er faktisk svært at nævne en anden branche, som har formået at vende så kraftigt opad i sin finansielle præstation, fortæller han i rapporten, som blev offentliggjort i løbet af weekenden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14