23948sdkhjf

Molslinjens har analyseret debatteret prisstruktur på bornholmerbilletter

Den dynamiske prisstruktur hos Bornholmslinjen er til debat. Men faktum er, at prisstrukturen sikrer bornholmerne langt billigere rejser til og fra øen end rejsende andre steder fra i Danmark.

Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse efter at have gennemført en analyse af den dynamiske prisstrukturs reelle effekt på prisdannelsen.

Hen over et år rejser bornholmerne i gennemsnit 30 pct. billigere med Bornholmslinjens færger end rejsende fra andre steder i Danmark. 

Jyder betaler mest

Analysen er foretaget på alle reservationer hen over et år. Analysen viser, at rejsende med et bornholmsk postnummer i gennemsnit rejser til en pris på 241 kr. Det betyder, at bornholmere i snit rejser hele 30 pct. billigere end rejsende andre steder fra.

Gennemsnitsprisen for rejsende fra København er 368 kr., andre sjællændere rejser i snit til 346 kr. mens fynboerne må betale 392 kr. i gennemsnit. De dyreste billetter købes af rejsende fra Jylland, som betaler 419 kr. i gennemsnit hen over et helt år.

Bornholmere står for 25 pct. af rejserne til og fra Bornholm. Københavnere og sjællændere står tilsammen for 57 pct. af alle rejser.

Udligning over året

- Hver eneste gang en turist tager turen til Bornholm, er den tur med til at holde prisen nede for de lokale rejsende. Selvfølgelig kan en bornholmer risikere at skulle betale en dyrere billet i perioder, hvor priserne er høje – men det udligner sig med de meget billige billetter resten af året, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Den dynamiske prisstruktur kommer jævnligt til debat på Bornholm, men ifølge Jesper Skovgaard er det netop prisstrukturen, som er en af forklaringerne på de seneste års succes på Bornholm.

- Vi kan styre kapaciteten, udnytte produktionsapparatet optimalt og priserne er i den grad med til at understøtte initiativerne omkring eksempelvis Vinter Bornholm og udviske de tidligere skel mellem høj- og lavsæson. Det er en fordel for alle på Bornholm, siger Jesper Skovgaard.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109