23948sdkhjf

En af de absolutte sværvægtere i global shipping trækker stikket

Topchefen for verdens næststørste krydstogtrederi trækker sig for posten. Det sker på et tidspunkt, hvor rederiets finansielle position er spændt til bristepunktet

Det er en af de absolutte topposter i nordamerikansk shipping, der nu skifter fra én person til en anden. 

Richard Fain, CEO for krydstogtgiganten Royal Caribbean Cruises, træder tilbage efter mere end tre årtier på posten. Fain har samtidig titlen som en af de suverænt længst siddende CEO's for et børsnoteret selskab i USA. 

Han afløses af Jason Liberty, der hidtil har tjent som virksomhedens finansdirektør. Richard Fain fortsætter dog som bestyrelsesformand efter skiftet. 

Fainn tiltrådte i 1988 og under hans ledelse har rederiet gennemlevet en tid med et sandt vækst-bonanza i krydstogtsektoren og til en position, hvor rederiet i dag, som nævnt, er verdens næststørste - kun overgået af Carnival Corporation - og opererer en flåde bestående af 62 skibe samlet under fem varemærker: Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Silversea Cruises, TUI Cruises and Hapag-Lloyd Cruises. 

Med Oasis-klassen driver selskabet intet mindre end verdens fem største krydstogtskibe, hvoraf verdens suverænt største er 'Wonder of the Seas', som blev leveret til rederiet for ganske nylig. 

Royal Caribbean har selvsagt gennemlevet en livstruende krise under Covid-19 nedlukningen, og det er derfor næppe tilfældigt, at det bliver selskabets finansdirektør, der nu sætter sig i føresædet.

Det har netop været finansdirektøren Jason Liberty, der gennemførte en finansiel redningsplan, der bl.a. indebar en indsprøjtning på intet mindre end 12 mia. dollars for at sikre, at selskabet har været i stand til at betale sine forpligtelser gennem nedlukningen.  

Ifølge de seneste estitmater beskæftiger Royal Caribbean op mod 80.000 medarbejdere. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141