23948sdkhjf

Onsdag blev Maersk Drilling den store vinder på aktiemarkedet

Maersk Drilling blev den helt store vinder på aktiemarkedet onsdag, efter at borerigselskabet kunne offentliggøre en fusionsaftale med den amerikanske Noble Corporation.

I det danske eliteindeks indtager Genmab en bundplacering sammen med Ambu, der var igennem lidt af en rutschetur i tirsdagens handel.

Samlet faldt C25-indekset 0,9 pct. til 1975,53.

- I Europa har vi set markederne svinge omkring nullet, mens vi i Danmark har været lidt i minus. Det skyldes den sammensætning af aktier, vi har herhjemme. Det er nogle af de større aktier som Novo Nordisk, Pandora og Mærsk, der er i minus, og derfor performer vi lidt dårligere end resten af Europa, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

Til sammenligning viste det paneuropæiske Stoxx 600-indeks en stigning på 0,2 pct. ved lukningen af det danske indeks klokken 17.

På makroscenen er der kommet inflationstal fra USA. Kerneinflationen steg til 4,6 pct. i oktober sammenlignet med året forinden, mens estimaterne havde forudset 4,3 pct. ifølge Bloomberg.

MAERSK DRILLING FUSIONERER MED NOBLE

Maersk Drilling-aktien blev sendt i vejret med 17,8 pct. til 272 kr. onsdag, efter at borerigselskabet har valgt at fusionerer med Noble. Det fælles selskab får navnet Noble Corporation.

De eksisterende aktionærer i de to selskaber vil få 50 pct. af aktierne i det nye selskab, der bliver noteret på børsen i New York og i København.

Det fælles selskab vil have en omsætning på 2,1 mia. dollar og en ordrebog på 2,4 mia. dollar. Fusionen ventes at indbringe synergieffekter for 125 mio. dollar.

- Aktionærene tager godt imod fusionen, fordi den giver nogle gode synergier, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

Investorne i Noble Corporation så tilsyneladende anderledes på sagen, og aktien lå med et minus på 6,7 pct. på børsen i USA ved lukketid klokken 17 i Danmark.

- Markedet tolker, at det er mere positivt for Maersk Drilling end for Noble, siger Mads Zink.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125