23948sdkhjf

MSC overvejer at investere 8 milliarder i 18 nybyggede containerskibe

Schweiziske MSC overvejer at investere stort i nybyggede containerskibe. I hvert fald har de rakt ud til flere forskellige værfter med henblik på indkøb af nybygninger.

Det skriver det maritime medie Tradewinds.

Ifølge mediets kilder fører MSC i øjeblikket forhandlinger om investeringer i millardklassen med et eller flere skibsværter i Sydkorea om mindst 15.000 teu-skibe, ligesom de menes at forhandle med et kinesisk værft om en ordre på 10 feeder-skibe på 1.800 teu.

Derudover mener mediet at vide, at MSC ligger i drøftelser med Hyundai Heavy Industries, Samsung Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding om LNG-dual-drevne 15.000-teu containerskibe, ligeledes nybygninger.

Tradewinds har talt med en mægler i nybygninger. Han vurderer, at investeringerne, som MSC i øjeblikket overvejer, ligger i størrelsesordenen otte milliarder danske kroner.

Flere investeringer

MSC har foretaget et strategiskifte og investerer nu stort i chartring af LNG-drevet tonnage i år. Derudover har de bestræbt sig på at ændre brændstof på nogle af de ordre, de allerede har lagt på containertonnage i Kina.

Ifølge flere medier og de mange aktører, der nøje følger rederiet, skulle MSC tidligere i år have henvendt sig til Huanghai Shipbuilding i Kina for at lægge bestilling på en serie på 1.800 teu containerskibe.

Det skulle omhandle fire containerskibe plus muligheder for yderligere seks på et senere tidspunkt.

Både værft og rederi har dog afvist at kommentere det rygte over for flere medier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.171