23948sdkhjf

USA afslører, at nyt kinesisk hangarskib snart er færdigbygget

Et helt nyt kinesisk hangarskib med teknologi, der næsten svarer til dets amerikanske 'kolleger', kan allerede blive søsat til februar næste år - knap et år før det var forventet - hvis man skal tro en analyse baseret på satellitbilleder, som en militær tænketank med base i Washington har foretaget. 

Det skriver det amerikanske medie CNN.

Billederne, som er fremskaffet af 'Center for Strategic and International Studies' (CSIS) den 23. oktober, viser ifølge analysen, at det kinesiskudviklede hangarskib – med det nuværende navn ’Type 003’ - er tæt på ​​at være færdigbygget og klar til søsætning.

Ifølge mediet bliver hangarskibet bygget på et værft Jiangnan i Shanghai, hvor billederne også stammer fra.

Installationen af ​​større eksterne og interne komponenter, herunder et kraftværk og et avanceret flylanceringssystem, ser ud til snart at være i sin afsluttende fase, mener CSIS.

Dog mangler der stadig at blive installeret radar- og våbensystemer, før fartøjet kan glide ned ad Yangtze-floden, mener tænketanken at vide.

En af dem, der har været med til at skrive analysen, er Matthew Funaiole, senior fellow ved CSIS.

- Baseret på den tilgængelige information og vores observationer i Jiangnan, anslår forfatterne bag analysen, at Type 003 vil lanceret om cirka tre til seks måneder, skriver han i en kommentar til rapporten, som er offentliggjort den 9. november.

Når hangarskibet er færdigbygget, vil det blive Kinas tredje hangarskib og det andet, der er produceret i Kina. I modsætning til dets søsterskibe, ’Liaoning’ og ’Shandong’, forudsiger eksperterne, at 'Type 003' vil være mere teknologisk avanceret og på et niveau, der kan måle sig med amerikanernes, skriver CNN

På skibet vil blandt andet været løfteraketter, som vil give Kina mulighed for at opsende et bredere udvalg af fly, ligesom flyene kan være udstyret med større våben og mere ammunition.

Matthew Funaiole skriver desuden, at ’Type 003’ er det kinesiske militærs "første indtog i et moderne hangarskib".

 - Det er et ret vigtigt skridt for Kina og det beviser, at Kina virkelig har forpligtet sig til at opbygge et en flåde, der bliver ved med at skubbe til de teknologiske grænser, og som bygges inden for landets egne grænser, skriver han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156