23948sdkhjf

Siemens Gamesa tæt på at vinde kæmpe engelsk vindpark

Vattenfall har udpeget Siemens Gamesa som foretrukken leverandør til to store havvindmølleparker ved Norfolk i det østlige England. Der er tale om parkerne Norfolk Vanguard og Norfolk Boreas, som tilsammen skal yde 3,6 GW.

Projektet indebærer, at Siemens Gamesa sandsynligvis skal anvende sin hidtil største mølle SG 14-236 DD, som kan levere op til 15 MW effekt. Det er Siemens Gamesas topmodel - i en 14 MW's udgave - som Siemens Gamesa netop har installeret i testcenter Østerild. Nacellen alene vejer 500 tons.

- Vi er glade for at kunne annoncere Siemens Gamesa som foretrukken leverandør for Norfolk Vaguard and Norfolk Boreas, siger Catrin Jung, leder af Vattenfalls offshoreenhed.

- Vattenfalls Norfolk-projekter vil danne en af de største offshore vindzoner i verden, når de står færdige. De vil producere elektricitet nok til, hvad der svarer til fire millioner hjem, siger Catrin Jung.

De vindmøller, som tænkes opført ved Norfolk vil have en vindrotor på 236 meter mod hidtil 222 meter. Det overstrøgne areal bliver dermed på 43.500 kvadratmeter - svarende til seks fodboldbaner.

Mark Becker, CEO for Siemens Gamesa Offshore, fremhæver samarbejdet mellem Vattenfall og Siemens Gamesa.

 - Vi udvikler nu en endnu større rotor til vores flagskibs offshore vindmølle. Det er et eksempel på, hvordan vi hele tiden prøver at innovere og forbedre. Vi kan øge vingelængden på vores eksisterende SG 14-nacelle, siger han.

Siemens Gamesa har i forvejen mere end 1800 vindmøller installeret til havs omkring Storbritanien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125