23948sdkhjf

Kabelfærge får landstrøm og flyttet styrehus for millioner

Udbyhøj Kabelfærge, der sejler på Randers Fjord og er en af de eneste træk-kabelfærger i Danmark - sammen med Orø-fægen i Isefjorden - får nu flyttet styrehus, så skipperen også kan tjekke billetter, og den får landstrøm til marts.

Det skriver Randers Amtsavis.

- Styrehuset skal over på den modsatte side af færgen og sænkes, så vagthavende hurtigere kan komme ind og ud. Planen er, at færgen skal sejle igen den 1. december, siger overfartsleder Svend Svendsen fra Randers Fjords Færgefart til avisen.

Det koster omkring to millioner kroner at flytte styrehuset, som sker på Assens Skibsværft, og samtidig gøres klar til landstrøm.

- Indtil videre har kabelfærgen sejlet via strøm fra generatorer, men imens den er i Assens, er vi ved at få gravet ud til landstrøm ved færgelejerne. Det betyder, at færgen kommer til at sejle CO2-neutralt. På grund af leveringsfristen på et nyt kabelhjul kommer kabelfærgen først til at sejle på landstrøm fra marts næste år. Her vil færgen være ude af drift i nogle få dage, konstaterer Svend Svendsen til Randers Amtsavis.

Det koster fire millioner kroner at få installeret landstrøm. De sidste af de 8,3 millioner kroner går til service og vedligeholdelsesarbejde, så færgen først skal på dok igen i 2026. Der er også brugt penge på tegninger og konsulentbistand.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14