23948sdkhjf

Glemte strøm i havn til elfærge

Norsk kommune kritiseres for at have købt en ny elektrisk færge til 80 millioner norske kroner uden at have opgraderet færgelejet, så det kan modtage færgen.

"Opgradering af landbaseret infrastruktur burde have været bedre undersøgt, før beslutningen om at købe en ny færge blev taget. Så havde amtsråd og byråd haft et bedre grundlag for at vurdere de samlede økonomiske konsekvenser af at investere i en ny færge”, lyder det i en rapport fra Vestfold og Telemarks revision om færgekøbet ifølge norske NRK.

Færgen, der koster 80 mio norske kroner, blev købt for at give en bedre færgeforbindelse mellem øerne i øgruppen Porsgrunn, der ligger sydvest for Oslo. Beslutningen blev truffet i 2019, færgen var på plads i juni i år, men den har aldrig lagt fra kaj på fastlandet i Bamble kommune.

Bestyrelsen i virksomheden, kommunen og amtskommunen har ikke talt sammen og har bebrejdet hinanden, siger leder af kontroludvalget i Vestfold og Telemark amtskommune, Petter Berg.

- Hvor meget en havn koster at få på plads, burde have været afklaret for længe siden. Jeg har sjældent set så kritisk en rapport, siger Berg til NRK.

Rådmand Rose-Marie Christiansen i Porsgrunn kommune siger, at sagen er pinlig.

- Der er meget, vi kan tage selvkritik på i den her sag. Der har været dårlig kommunikation mellem færgeselskabet og Porsgrunn kommune. Det siger kontroludvalget også, siger hun.

Dagens færge, som fragter øboerne på Sandøya til fastlandet i Brevik, er fra 60'erne.

Kilde: https://www.nrk.no/vestfoldogtelemark/ny...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.188