23948sdkhjf

Forsvarsminister: Nye skibe skal bygges i Danmark

Forsvarsminister Trine Bramsen pointerer i et debatindlæg, at hun virkelig gerne ser, at byggeriet af Danmarks kommende nye patruljeskibe ikke bliver sendt ud af landet. 

Avisen Danmark bringer indlægget, som har Dansk Metals forbundsformand Claus Jensen som medunderskriver. Søfart bringer indlægget i uddrag herunder:

"I de kommende år skal Danmark have nye patruljeskibe til Forsvaret. Der bliver tale om en investering i milliardklassen. Vores geografi stiller store krav til vores tilstedeværelse på havet. Både hvad angår militære opgaver, redningsoperationer og oprydning efter havmiljøulykker. Som noget nyt skal de nye patruljeskibe derfor også kunne løse havmiljøopgaver, når vores nuværende og aldrende miljøskibe går på pension. De har tjent Forsvaret godt i mange år, men har længe stået over for en udskiftning."

"Arbejdet med at designe Danmarks nye skibe går nu i gang. Og ambitionerne er høje. Fordi det handler om Danmarks sikkerhed, skal skibene ikke alene designes i Danmark. Det er også ønsket, at de bliver samlet i Danmark, så vi bevarer kompetencerne til at konstruere og vedligeholde orlogsskibe herhjemme."

"Det vil først og fremmest være til gavn for Danmarks sikkerhed, at vi selv er i stand til at bygge vores egne skibe i tilfælde af krisetider. Men det vil også gavne vores industri, danske arbejdspladser og vores evne som søfartsnation. For os hænger danske sikkerhedsinteresser og gode, danske arbejdspladser i Produktionsdanmark uløseligt sammen."

"Hvis skibene bygges i Danmark, vil arbejdspladserne ikke alene være koncentreret omkring et skibsværft. Det er også forventningen, at mere end halvdelen af arbejdspladserne hos underleverandørerne til byggeriet vil være spredt ud på hele Danmarkskortet."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109