23948sdkhjf

Også rederier går i partnerskab med hospitalsskibe

Danske Rederier offentliggør i dag et partnerskab med den danske gren af den internatonale organisationen for hospitalsskibe, Mercy Ships. 

Dermed følger redernes brancheorganisation trop med udstyrsproducenternes brancheforening Danske Maritime, der for halvanden måned indgik en tilsvarende aftale.

- Det er en stor anerkendelse for os hos Mercy Ships Danmark, at Danske Rederier støtter op om vores arbejde, som i bund og grund handler om at redde liv i verdens fattigste lande med den nyeste teknologi og muligheder fra topmoderne hospitalsskibe, siger Christian Sophus Ehlers, direktør hos Mercy Ships Danmark i en pressemeddelelse.

Danske Rederier mener, at det er oplagt, at Danske Rederier bakker op om Mercy Ships.

- Det ligger lige til højrebenet, at vi støtter en organisation som Mercy Ships, som kan bringe et effektivt sundhedsvæsen ud i afkroge af verden, som har ringe adgang til hospitaler. Der har altid været en stærk tradition for at hjælpe andre til søs, og jeg synes Mercy Ships’ mission flugter rigtig godt med den tradition,”siger adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

I dag råder Mercy Ships over to hospitalsskibe.

’Africa Mercy’, som er den tidligere storebæltsfærge ’Dronning Ingrid’, har fra 2007 fungeret som hospitalsskib hos Mercy Ships.

Det nye ’Global Mercy’ indsættes primo 2022 og gør kapaciteten langt større. Skibet er med sine 12 dæk udstyret med seks operationsstuer, hospitalssenge til 200 patienter, et fuldendt laboratorium og simulationstræningsområder.

I november holder Danske Rederier sammen med Danske Maritime og Mercy Ships Danmark et arrangement, hvor medlemmer og andre interesserede får mulighed for at få et større indblik i Mercy Ships arbejde og høre oplæg fra nogle af de frivillige, der har været sendt afsted på et hospitalsskib.   

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126