23948sdkhjf

'Nellie Bly' sejlede Danmark rundt på 13 dage - fjernstyret fra Boston

Den autonome, fjernstyrede slæbebåd ’Nellie Bly’ har færdiggjort missionen 'Machine Odyssey' idet der er lykkedes at sejle skibet fra Hamborg og hele vejen rundt om Danmark – vel at bemærke under fjernstyring fra et operationscenter i Boston på den amerikanske østkyst.

Det skriver virksomheden Sea Machines Robotics i en pressemeddelelse.

Her fremgår det også, at 97 pct af sejladsen – 1027 mil - var under konstant fjernstyring fra operationsrummet i Boston, og at den lille, gule slæbebåde satte en gennemsnitlig hastighed på 7,9 knob på sin 13 dage lange tur rundt om Danmark.

I løbet af sejladsen har ’Nellie Bly’ gennemført en lang række små missioner, hvor forskellige scenarier er blevet sat op som udfordring. Det har resulteret i, at skibet har foretaget 31 undvigelsesmanøvrer for at undgå kollisioner og andre nær ved-forseelser, som var sat op til lejligheden

I forbindelse med missionens afslutning udtalte Michael Johnson, administrerende direktør for Sea Machines, at sejladsen kommer til at markere en ny æra for autonome og fjernstyrede operationer til søs.

- Fjernstyrede autonome fartøjer giver marineindustrierne den platform, der er nødvendig for at være konkurrencedygtige i den moderne verden. Det kan give betydelige stigninger i produktivitet og driftssikkerhed, digitaliseret effektivitet og reaktionshastighed, ligesom det vil give den maritime verden brugbare driftsdata til bedre planlægning og forretningspraksis, siger han.

Under sejladsen har to besætningsmedlemmer været ombord på ’Nellie Bly’, for at følge sejladsen tæt og for at kunne overtage styringen i tilfælde af udfald med signalet til USA.

I forbindelse med fjernstyringen er det tilladt et maksimalt udsving på maksimalt 20 millisekunder – overskrides det, tager slæbebåden selv styringen med sit autonome system de næste par minutter, hvorefter besætningen overtager styringen fuldt indtil signalet genfindes.

Ifølge Sea Machines har det ikke været nødvendigt for besætningen at overtage styringen af slæbebåden under den 13 dage lange sejlads.

- Machine Odyssey var en succes, og vi tror, ​​at vi snart vil se autonomi som standardudstyr, udtaler Michael Johnson.

I forbindelse med sejladsen lagde ’Nellie Bly’ også vej forbi København, som du kan se billeder fra øverst i artiklen.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125