23948sdkhjf

Forsyningskaos trækker produktionen hjem

Når det er svært at få varer hjem fra især Asien, så står danske retailere i store problemer, fordi de kan risikere at måtte stå med tomme hylder.

Men den problematik er der en ret simpel løsning på: Ryk produktionen tættere på.

Og det er flere i tøjbranchen begyndt på.

Det skriver Finans.

Hos brancheorganisationen Dansk Mode & Textil fortæller international chef Michael Hillmose, at man genkender billedet af, at flere rykker produktionen til Europa.

- De store produktionslande for den danske tøjbranche er i Asien. En del søger nu mod Portugal, Ukraine og Tyrkiet, men kun dele af produktionen kan flyttes. Der er ikke kapacitet i og omkring Europa til at overtage milliarder af kroners produktion fra Fjernøsten, siger han til mediet.

Hos Salling Group, der sælger store mængder tøj og andet non-food i både Føtex og Bilka, genkender man også billedet af, at det kan være en fordel at rykke dele af produktionen tættere på.

Logistikdirektør Nicolai Gradman fortæller til Finans, at de fortsat har tøjproduktionen i Aisen, men at de nu får leveret andre varegrupper, for eksempel cykler eller køkkenudstyr, fra partnere tættere på Danmark.

Han understreger dog samtidigt, at man hos Salling Group har sørget for at fylde lagrene op, så de ikke kommer til at være synderligt påvirkede af forsyningskrisen, omend der kan være enkelte varer, som er udsolgt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141