23948sdkhjf

"Magisk bølge" hev grundstødt fragtskib fri

– Der må være kommet den helt rigtige magiske bølge eller et eller andet, der har løftet ham af. Han sejler i hvert fald nu, kan jeg se. Vi har stadigvæk slæbetrossen i ham fra det her polske slæbeskib, så nu skal de bare til Rønne hurtigst muligt, fortalte Klaus Thing Rasmussen fra Forsvarets Operationscenter onsdag aften.

Fragtskibet "Beaumaiden", der siden natten til mandag har været grundstødt ud for Sorthat Muleby på Bornholm, er drevet fri.

Det skrev Forsvaret kort før klokken 18 onsdag aften på Twitter.

Skibet sejlede videre mod Rønne til nærmere undersøgelse.

Det 88 meter lange fragtskib er hollandsk og lastet med gødning.

Onsdag omkring klokken 10 oplyste Forsvarets Operationscenter, at fragtskibet havde rykket sig en lille smule med hjælp fra en polsk slæbebåd.

Klaus Thing Rasmussen, der er vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter, fortæller, at man i flere timer prøvede at få skibet fri med den polske slæbebåd.

Men kort efter at man opgav det, drev skibet fri af sig selv.

- Vi ved ikke, hvorfor det er drevet fri. Det var lidt overraskende, siger Klaus Thing Rasmussen.

Habn uddybede over for Bornholms Tidende med, at "Der må være kommet den helt rigtige magiske bølge eller et eller andet, der har løftet ham af."

Se video fra TV2 Bornholm fra selve øjeblikket, hvor "Beaumainden" river sig fri

Skibet vil være tilbageholdt i Rønne, mens det bliver undersøgt.

"Beaumaiden" gik på grund cirka 300 meter fra kysten ved Sorthat-Muleby ikke langt fra Rønne. Det var på vej fra Antwerpen i Belgien til Tallinn i Estland.

Om bord var syv besætningsmedlemmer. En af dem er efterfølgende blevet sigtet, oplyser Bornholms Politi. Manden, der er i 30'erne, er mistænkt for at have været påvirket af alkohol.

Bornholms Politi ønsker ikke at oplyse, hvilken stilling manden har haft på skibet. Dog oplyser politiet, at alle på denne type skib skal være ædru, fordi de har forskellige sikkerhedsfunktioner.

"Beaumaiden" stødte på grund klokken 03.27 natten til mandag, men i knap en halv time havde Søværnets Operationscenter flere gange forsøgt at komme i kontakt med det hollandske fragtskib.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.143