23948sdkhjf

Topsoe producerer nu metanol direkte fra biogas

Topsoe har netop idriftsat et demonstrationsanlæg i Foulum, hvor der produceres metanol direkte fra biogas. 

Teknologien, der anvendes, kaldes ’eSMR-MeOH’ og kan erstatte anvendelsen af naturgas med elektricitet i den meget energikrævende proces ved metanolfremstilling kaldet ’steam-reforming process’.

Projektet vil demonstrere eSMR-MeOH-teknologien i et 10 Kg/h metanol- pilotanlæg til opgradering af biogas. 

Anlægget er netop sat i drift og der arbejdes hen mod at få modnet teknologien til at nå et kommercielt konkurrencedygtigt niveau. 

- Denne teknologi kan gøre en stor forskel på relativt kort tid. Det nye er, at vi producerer bæredygtig metanol fra biogas, og at vi bruger grøn strøm i stedet for naturgas. De to ting tilsammen gør, at processen udleder næsten intet CO2 i forhold til normal metanolproduktion. Vi forventer at være klar med en løsning til industrien i forlængelse af dette EUDP-projekt vi nu går i gang med, siger Peter Mølgaard Mortensen, principal scientist i Haldor Topsøe.

Hovedansøger er Haldor Topsoe, som samarbejder med Aarhus Universitet, Sintex A/S, Blue World Technologies , DTU, Energinet A/S, Aalborg Universitet og Planenergi.

- Vi ser mange interessante perspektiver i denne nye teknologi, og vi ser frem til at udløse det fulde potentiale i fremtidens energisystem, Thomas Lundgaard, projektleder på Aarhus Universitet. 

EUDP har støttet projektet med 37,7 mio. kr. Totalbudgettet er på 61,5 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14