23948sdkhjf

Danske virksomheder kæmper med amerikansk havne-kaos

I øjeblikket er amerikanske havne fordelt på begge kyster i ganske alvorlige problemer, hvor ophobning af containerskibe, der ligger og venter, sætter et stop i forsyningskæderne. 

Det problem mærkes også i Danmark, hvor danske virksomheder på tværs af brancher, har store problemer med at få deres varer ind i USA. 

Børsen har talt med Flemming Storm Nielsen, amerikanske direktør i Smartlift, der laver glasløftemaskiner til byggebranchen. Virksomheden oplever stor efterspørgsel i USA, men logistikken spænder ben, for maskinerne produceres i Danmark.

- Når vi sender til New York, er det som om, de aldrig kommer frem. Så prøvede vi at komme ind via Houston, men det blev ikke bredre. Shippingselskaberne forsøger at give estimater og vi prøver at finde sandsynlighed for, at det holder. Det er noget, vi aldrig har skullet tænke på før, siger han. 

Normalt ville transporten fra Danmark til endelig modtagelse hos amerikansk forhandler tage fem uger. Nu tager turen nærmere tre måneder, fortæller Børsen, 

Dansk Industri opfordrer i samme ombæring danske virksomheder til at fokusere på at opbygge sit lager.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/shippingkaos-spreder-sig-i-usa-vi-har-provet-alt

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125