23948sdkhjf

Norden kapitaliserer på store tonnageværdistigninger i tørlast

Asset Management, altså handel med skibe, er en central del af de kommercielle aktiviteter hos rederiet Norden. Lige nu kapitaliserer divisionen fra de stigende tonnagepriser i tørlast gennem frasalg af skibe i segmentet.

Det skriver Norden i en selskabsmeddelelse.

Siden starten af året er markedsværdien på tørlastskibe steget med omkring 80 pct. Det har ved udgangen af andet kvartal i år resulteret i, at Nordens portefølje af ejede- og leasede skibe i tørlastsegmentet er steget med en værdi svarende til 350 mio. dollars. 

Syv solgte skibe

Efter aktivt at have flyttet eksponeringen af porteføljen fra tank- til tørlastskibe i løbet af de sidste 18 måneder med salg af seks tankskibe og køb af 13 tørlastskibe, konverterer Norden nu merværdi på markedet til overskud ved salg af skibe.

I de seneste måneder er der således blevet solgt syv tørlastskibe, herunder både panamax- og supramax-skibe.

- Tørlastmarkedet har været skyhøjt i år på grund af en kombination af en genstart af efterspørgslen efter Covid-19 og stor ineffektivitet i havne rundt om i verden; kombineret med en af de laveste ordrebøger, der er registreret, siger Henrik Lykkegaard Madsen, Head of Asset Management. 

- Vi så en mulighed for at udnytte denne markedsudvikling, tilføjer han.

Fortsat gode udsigter

Norden forventer en fortsat positiv udvikling på tørlastmarkedet.

- Vi er stadig positive over for prognosen for tørlastmarkedet, og vi har en betydelig opadgående fordel for yderligere gevinster gennem 16 ejede tørlastskibe og 50 købsmuligheder i vores leasede del af tørlastflåden, slutter Henrik Lykkegaard Madsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187