23948sdkhjf

Flaskehalse skaber kaos i Storbritanniens havne: Mærsk sejler udenom

En akut mangel på lastbilchauffører kombinerert med en indædt kamp om at sikre sig varer nok til julehandelen har skabt kaos og flaskehalse i Storbrittaniens forsyningskæde, og det får nu Mærsk til at omdirigere sine containterskibe fra den vigtige havneterminal 'Felixstrowe'.

Det er Berlingske, der bringer historien på baggrund af en historie i Financial Times.

Her fremgår det, at det særligt er terminalen 'Felixstowe', som håndterer mere end en tredjedel af den britiske containerfragt, der er hårdt ramt i disse dage.

En hovedårsag til kaoset på havnen skal findes i en udbredt mangel på lastbilchauffører, hvilket forhindrer, at varer og benzin bliver bragt ud til flere områder i Storbritannien, hvor der de seneste uger er opstået et akut behov efter selvsamme.

Det skaber flaskehalse i havnene, hvilket Mærsk nu taget konsekvensen af. I en kommentar til det britiske medie Financial Times, siger rederiet:

- Vi har været nødt til at indstille operationerne på et af vores skibe, fordi der ikke var noget sted, hvor vi kunne læsse containerne af. 'Felixstowe' er blandt de to-tre værst ramte terminaler i verden. Vi er nødt til at omdirigere nogle af de største skibe væk fra 'Felixstowe' og lade nogle mindre skibe tage sig af lasten, siger Lars Mikael Jensen, som er ansvarlig for Mærsks globale netværk.

Desuden skriver den britiske avis, at der lige nu er op til 10 dages ventetid på at få fragt bragt varer videre fra Felixstowe, hvilket normalt tager et sted mellem fire og fem dage.

Det oplyses desuden, at havnen er plaget af mange tomme containere, som optager en stor del af havneområdet, ganske enkelt fordi de ikke bliver hentet igen af containterskibene

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172