23948sdkhjf

Mærsk og DSV fortsat blandt landets tre største virksomheder

Ved første øjekast er der ikke meget nyt at hente i toppen af Børsens Top1000 liste over danske virksomheder. 

For det er akkurat som det var sidste år, hvor A.P. Møller-Mærsk ligger på en suveræn førsteplads efterfulgt af først Novo Nordisk og så DSV, inden Vestas og Arla Foods udgør resten af top fem. 

Listen er opgjort efter nettoomsætning i 2020, og selvom omsætningen hos Mærsk kun er vokset med 0,2 procent i forhold til 2019 - til 259,8 mia. kr. -, så har rederigiganten fortsat en dobbelt så stor omsætning som efterfølgerne fra Novo Nordisk med 126,9 mia. kr. 

Medicinalvirksomheden må dog snart se sig over skulderen, for hvor Mærsk måske ikke har oplevet den store omsætningsændring, så har DSV for alvor lukreret på det seneste års markedsvilkår samt opkøb, og kan notere sig en ændring på hele 22,4 procent - mod Novos 4 procent.

Det betyder også, at DSV 'blot' skal hente 10-11 mia. kr. i omsætning for at overhale Novo Nordisk. 

Børsens Top1000  rangerer Danmarks største virksomheder (minus finanssektoren) målt på omsætning, er baseret på de senest tilgængelig regnskabstal, som er fra 2020.

På plads nummer 38 findes DFDS, der er faldet to pladser, mens også Monjasa, Blue Water Shipping og NTG Nordic Transport Group havner blandt de 100 højst placerede virksomhedsnavne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109