23948sdkhjf

Vattenfall bygger kontor og lager på Hvide Sandes nordhavn

Energiselskabet Vattenfall nu har lejet et areal på nordhavnen, hvor der er plads til at bygge de faciliteter til kontor og lageropbevaring, som bliver nødvendige nu, hvor selskabet både skal servicere Horns Rev 3 og de kommende vindmølleparker Vesterhav Syd og Nord fra Hvide Sande.

Aftalen blev underskrevet i går torsdag, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Vi er glade for, at vi nu har den formelle aftale på plads med Hvide Sande Havn, så vi kan begynde byggeprocessen og påbegynde klargøring til drift. Vi har et rigtig godt samarbejde med havnen, og det ser vi frem til at udvikle over de kommende mange år, siger Kristian Sorgenfri, udviklingsdirektør for drift og vedligehold, Off Shore Wind hos Vattenfall i en pressemeddelelse.

Hvide Sande Havn har gennem længere tid haft fokus på udvikling af sine off shore vind-aktiviteter. Det var en fjer i hatten for havnen, da Vattenfall i 2019 udpegede havnen som servicehavn for Horns Rev 3. I foråret blev det udvidet til også at opfatte Vesterhav Syd og Nord-møllerne, som skal snurre i 2023.

Dermed skal der serviceres i alt 90 havmøller fra havnen i Hvide Sande. Når de to kystnære  vindmølleparker er færdige, vil det beskæftige 50 medarbejdere i Hvide Sande.

Hvide Sande Havn var også med i feltet, der ville lægge arealer til Vattenfalls store offshore vind-reservedelslager. Havnen måtte imidlertid trække sig på grund af for lav vanddybde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172