23948sdkhjf

Aarhus Havns nye bugserbåd er nu døbt 'Hermes'

Aarhus Havns nye bugserbåd er i dag blevet døbt 'Hermes' ved et arrangement på havnen i Aarhus.

'Hermes' skla bugsere nogle af verdens største containerskibe, bulkskibe, krydstogtskibe og olietankere, oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Bugserbåden er den første i verden, der er udstyret med en særlig teknologi, og den kan således bugsere med kun én motor, selvom den er udstyret med to. Det betyder, at man kan tilpasse dens ydeevne til opgaven og dermed i væsentlig grad spare brændstof til opgaver, der ikke kræver dens fulde trækkraft.

- De færreste tænker nok over, at en bugserbåd er helt essentiel i en havn, der anløbes af så store skibe, som tilfældet er i Aarhus. Mange skibe kan hverken komme ind eller ud af havnen uden at blive bugseret, og derfor har det været afgørende for os, at vi fremover kan gøre det langt mere bæredygtigt, siger havne-CEO Thomas Haber Borch.

'Hermes' kan sejle 13 knob på to motorer og 10 knob på én motor. Den har et pæletræk på 66,5 tons, hvilket er 21 ton mere end den bugserbåd, der nu udgår af driften, og 11 tons mere end ”Aros”, der er Aarhus Havns anden bugserbåd.  'Hermesø' er godkendt til let issejlads og er udstyret med kran og brandsprøjte, så den kan assistere med brandslukning fra vandsiden, hvis det skulle blive nødvendigt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141