23948sdkhjf

Hemmelig europæer genopliver koreansk værftsgigant

Der tidligere så store sydkoreanske skibsværft Hanjin Heavy Industries & Construction har ikke haft en ordre på fragtskibe i seks år.

Men nu har det fået en bestilling på fire containerskibe med kapacitet på 5.500 TEU fra et ikke-oplyst europæiske rederi.  

Det oplyser værftet på sin hjemmeside.

Værftet blev tidligere i år solgt af en gruppe kreditorer til det koreanske konglomerat Dongbu Corp.

Økonomien har skrantet, efter værftet mistede pusten op til kollapset i 2016 hos det tidligere søsterselskab Hanjin Shipping, der på det tidspunkt var verdens 7. største containerrederi, men som endte med en konkurs, der sendte økonomiske dønninger rundt over hele kloden.

Hanjin Heavy Industries oplyser, at den seneste ordre på de fire skibe har en værdi på omkring 270 millioner dollar.

- Vi har bekræftet vores konkurrenceevne på markedet ved at vinde den første ordre på kommercielle skibe siden fusionen og overtagelsen og er nu i stand til at lægge grundlaget for en tidlig normalisering af virksomheden, udtaler en talsmand for værftet på værftets hjemmeside.

Hanjin-værftet, der i dets storhedstid var blandt verdens ti største, har siden den seneste ordre på et kommercielt skib i 2015 overlevet på statsstøttede eller statsejede skibe, mens det har undergået en rekonstruktion.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14