23948sdkhjf

Økonomien går stadig kun en vej: Det er op

Der er fuld knald på samfundsøkonomien, og nye tal fra Danmarks Statistik viser, at BNP-væksten i andet kvartal var 2,8 pct.

Det er hele 1,1 pct.point højere end Danmarks Statistiks hidtidige bud på væksten i andet kvartal. 

- Dagens tal sætter to streger under, at dansk økonomi er kommet flyvende ud af vinterens nedlukning. I takt med genåbningen og at hverdagen er vendt tilbage er den økonomiske aktivitet også vendt tilbage med høj fart.

- Det betyder, at dansk økonomi nu er væsentlig større end før pandemien slog økonomien omkuld, lyder det fra Kristian Skriver, der er seniorøkonom hos brancheorganisationen Dansk Erhverv.

Han vurderer at coronakrisen vil indskrive sig i de økonomiske historiebøger som en meget voldsom krise, som samtidig var utrolig kort. Det står i skærende kontrast til finanskrisen, der både var dybere og længere.

Ledighed brager ned

Også ledighedstallene understreger, at den danske økonomi har det godt.

Ledigheden faldt med 5.600 personer i august. Dermed er ledigheden nu 1.500 lavere end den var umiddelbart inden coronakrisen ramte i foråret 2020. Det betyder, at ledigheden nu har ramt det laveste niveau siden januar 2009 – altså i over 12 år.

- Det er første og fremmest positivt, da det er et klart tegn på at dansk økonomi er kommet sig meget hurtigt efter vinterens nedlukning. Den almindelige dansker mærker på ingen måde nogen negative eftervirkninger af corona-epidemien på arbejdsmarkedet, siger Tore Stramer fra Dansk Erhverv i en kommentar til den del af de økonomiske nøgletal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14