23948sdkhjf

Se billederne: Verdens største flydende gravemaskine kommer snart til Lolland

I løbet af oktober ankommer verdens største flydende gravemaskine til Lolland, når danmarkshistoriens største byggeriprojekt går ind i næste fase.

Det skriver TV2 East.

Gravemaskinen er døbt 'Magnor' og formålet med dens indtog er at udgrave den rende i havbunden, som udgører den 18 kilometer lange sænketunnel, der skal forbinde Danmark sammen med Tyskland over bæltet.

Gravemaskinen er 72 meter lang og 20,5 meter bred, hvilket gør den til verdens største af sin art, og så har den tilmed en gravedybde helt ned til 22 meter.

Derudover er gravemaskinen udstyret med en motor med 5.500 hestekræfter og en skovl, der kan løfte en 20-fods container. Maskinen er i stand til at løfte helt op til 67 ton i et og samme løft.

I øjeblikket er gravemaskinen på opgave i Singapore, hvor billederne også er fra. Så snart udgravningen der er overstået, vil gravemaskinen blive transporteret med transportskib til Lolland.

Efter planen skal gravemaskinen være i Danmark de næste fire år mens udgravningen pågår, og opgaven er først færdig, når den har udgravet en 12 meter dyb rende, der er omtrent 150 meter bred og 18 kilometer lang.

Femernforbindelsen forventes at åbne i 2029.

Kommenter artiklen (5)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14