23948sdkhjf

Afløserkaptajn skal navigere Skoleskibet Danmark rundt på togt nummer 111

Mandag drager Skoleskibet Danmark ud på sit togt nummer 111.

Det bliver med en ny - men yderst erfaren - kaptajn bag roret, efter at kaptajn Kurt Andersen er gået fra borde for at varetage nye opgaver på land for den maritime uddannelsesinstitution Martec.

Afløseren er nemlig Karl Zilmer. Han har tidligere været kaptajn både på Skoleskibet Georg Stage og han er den første kaptajn til at sejle begge fuldriggede skoleskibe.

- Jeg har egentlig alderen til at være pensionist, men jeg blev anbefalet at søge jobbet som afløserkaptajn her på Skoleskibet Danmark. Jeg er stolt og beæret over at have opnået den tillid til at være udvalgt til denne post, siger Karl Zilmer, som er fra Tåsinge, til Fyns Amts Avis i et interview i kølvandet på offentliggørelsen af den nye kaptajn.

Og der er næppe nogen, der kender skoleskibene og kulturen ombord bedre end Zilmer. Ikke nok med, at han er den første kaptajn til at stå bag roret på både Danmark og Georg Stage, så var han selv elev på sidstnævnte tilbage i 1970. Efterfølgende uddannede han sig på navigationsskolen i Svendborg til et livslangt liv på havet.

Aflyst togt

Kaptajn Zilmer var allerede på togt med Skoleskibet Danmark og dets elever tilbage i fjor, men en verdenskendt virus satte en brat stopper for rejseaktiviteterne i hele verden – og dermed også for skoleskibets planer.

Derfor var kaptajnen nødsaget til at sætte kursen tilbage mod dansk havn efter blot tre uger til søs. Det var ellers planen, at eleverne skulle have været på det helt store togt til USA for sidenhen at aflægge OL i Tokyo et besøg. Desværre nåede skoleskibet aldrig længere end til den engelske kanal, hvorfra de måtte vende snuden tilbage mod Danmark.

- Jeg glæder mig meget til sejladsen og til at møde alle de unge elever. Jeg har meget erfaring, og besætningen om bord er rimelig hårde nysere. De kan deres kram. Så det skal nok gå det hele, fortæller Zilmer til avisen.

Søger ny kaptajn

Når skoleskibet i denne uge drager ud på dette års andet togt, går sejladsen først til Dublin i Irland, sidenhen ned forbi de Canariske Øer og Azorerne. Planen er, at skibet er tilbage i dansk farvand på havnen i Frederikshavn omkring den 1. december.

Kaptajn Zilmer er som udgangspunkt ansat til at styre skibet indtil årets udgang. Herefter forventer Martec at have fundet en permanent erstatning, der skal stå bag roret i mange år, fortæller Martec til Søfart.

- Vi er glade for at have indgået aftale med kaptajn Karl Zilmer for nuværende på togt 111. Inden for en overskuelig fremtid vil stillingen som kaptajn blive opslået, fortæller Anette Grønhøj, chef for marketing, kommunikation og fundraising i Martec.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.377