23948sdkhjf

Solidt comeback for færgetrafikken mellem Danmark og Sverige

Stena Line har haft en sommer over forventning, hvor rejser mellem Danmark og Sverige er steget med mere end 167 pct. i juli og august i år sammenlignet med den samme periode sidste år.

Det skriver det svenske færgerederi i dag i en pressemeddelelse. 

Stena Line har oplevet et solidt comeback i 2021 med knap en kvart million passagerer. Sikkerheden for de rejsende er og bliver en topprioritet for rederiet, og stigningen er meget tiltrængt ovenpå sidste år, hvor pandemiens medfølgende restriktioner medførte, at persontrafikken faldt.

Stadig et stykke vej

- Det går bestemt i den rigtige retning, selvom der er et stykke vej igen, før vi er tilbage på ”normalt” niveau. Antallet af passagerer denne sommer er en fordobling af 2020-niveauet, men stadig kun halvt på 2019-niveau, siger Julia Kronberg, Travel Commercial Manager Denmark, Stena Line, og uddyber:

- De vigtigste måneder er klart juli og august, hvor omkring halvdelen af alle vores passagerer rejser med os. Restriktionerne blev lempet og vaccinationerne forøget før disse afgørende måneder. Det glæder os - for det står i helt naturlig sammenhæng med antallet af passagerer.

Danskerne er i høj grad hoppet på Stena Lines færger sommeren over, mens svenskerne har rejst væsentligt mindre ud. Udover de lempede restriktioner og vaccinationerne, peger Stena Line på en række forhold, der gør det attraktivt for danskerne at rejse med dem til Sverige. 

- Den svenske valuta og det skønne vejr har bestemt også fungeret som trækplaster. Med vores færger har vi givet danskerne god mulighed for en prisvenlig tur til Sverige, hvor de både kan medbringe egen bil og mærke havluften og solen på rejsen, siger Julia Kronberg.

75 pct. af gæsterne rejser i bil, mens 25 pct. er landgangspassagerer, hvoraf en tredjedel vælger at tage på en dagstur, hvor de rejser ud og hjem samme dag.

Går en lysere fremtid i møde

Rejser fra Danmark til Sverige steg med mere end 167 pct.i løbet af juli og august i år sammenlignet med samme periode i 2020. Den store stigning ligger mest i juli, men også i august er rejserne i et langt større omfang end året før, hvilket indikerer en lidt senere ferie end normalt.

Bookingsituationen for den fremadrettede færgetrafik er også langt bedre end forventet.

- Vi er glade for at have haft så dejlig en sommer, der levede op til vores forhåbninger. Lige nu ser fremtiden lys ud for weekendture og efterårsferier – om ikke andet en klar forbedring i forhold til sidste år. Vi er optimistiske med henblik på fremtiden, men også meget ydmyge. For hvis vi har lært noget af pandemien, er det, at situationen lynhurtigt kan ændre sig, siger Julia Kronberg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078