23948sdkhjf

Brancheavisen Søfart anno 1965 - Mænd spuler dæk

I denne uge rejser vi tilbage i tiden og zoomer ind på, hvad der rørte sig søfartsbranchen i 1965. Vi kan konstatere, at forsidehistorien handlede om dækspuling og at storebæltsfærgen ’Arveprins Knud’ var talk of the town

Velkommen til tidsmaskinen på Bagsiden.

I denne uge rejser vil tilbage til september 1965, hvor Søfart nr. 6 udkom i god ro og orden.

Vi kan konstatere, at alt tilsyneladende åndede fred og idyl i branchen. I hvert fald fandt redaktøren det betimeligt at bringe følgende på forsiden: To mænd, der havde travlt med spule dækket på et ukendt skib. Det fremgår ikke, hvilket skib, der er tale om, men på side 9 i indholdsfortegnelsen bliver det afsløret, at billedet ikke knytter sig til en specifik historie. Der står alene: ’Der spules og males dagen lang’.

I 1965 blev hele avisen udgivet i sort/hvid - næsten. Udvalgte annoncører kunne - mod en formentlig pæn ekstrabetaling - vælge at få deres annonce trykt i farver.

Dette valgte skibsfarveproducenten Hempel - vel ikke så overraskende produktet taget i betragtning - at gøre brug af.

Bemærk Hempels smukke annonce med den æggende rubrik ’Smukke farver på Storebælt’: "Et stolt- og smukt - syn, når verdens største bilfærge m.f. ’Arveprins Knud’, krydser de hvide skumtoppe på Storebælt. Et strålende eksempel på moderne dansk skibsbygnings formåen."

Bladets anden farveannonce er fra den ca- nadiske værfts- gruppe Halifax Shipyards, som gennem deres danske repræsentant, Jørgen A. Rasmussen i Amaliegade, for-søgte at lokke danske rederier til at sende deres skibe på værft i Canada.

Herudover er det spændende at kigge på, hvor meget virksomhederne gjorde ud af annonceringen.

Bemærk den flotte maritime håndtegning fra Sophus Berendsen og bemærk også, hvordan Nakskov Skibsværft sælger sig selv på, at de kan bygge skibe med ubemandet maskinrum.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156