23948sdkhjf

Hollandsk skib først med både CO2-fangst og lagring

Den hollandske teknologivirksomhed Value Maritime hævder, at dens system til både at opsamle og lagre CO2 bliver det første, som bliver installeret på et skib i drift.

I næste måned bliver systemet sat i containerskibet ’Nordica’, der har plads til 1.036 standardcontainere og er bygget i 2011. Skibet drives af hollandske Visser Shipping og ejes af Nordic Hamburg.

Det skriver TradeWinds

CO2-batteri afleveres i havn

Teknikken fungerer ved, at et opsamlingsmodul udtrækker CO2 fra fartøjets udstødning og bruger denne drivhusgas til at oplade et CO2-batteri, som kan lagre gassen.

Det bliver leveret som et plug-and-play-system. CO2-batteriet, som er opladet på skibet, bliver afleveret i en havn og transporteret til brug i f.eks. landbrugssektoren. Efter brug kommer batteriet retur på skibet for at blive opladet på ny.

Rotterdam Havn vil komme til at modtage dette første CO2-batteri, og det vil dernæst blive anvendt til at dyrke afgrøder i drivhuse i byen.

Klassificeringsselskabet Bureau Veritas har godkendt systemet.

K Line var først uden lagring

Det japanske rederi K Line satte i august det første system i drift til at opsamle CO2 ombord på et skib. Men det system inkluderer ikke lagring, så CO2’en kan komme til gavn andre steder.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094