23948sdkhjf

Bladt Industries vågner på Lindø: Vinder stor Ørsted-ordre

I februar 2021 offentliggjorde Bladt Industries sine planer om at udbygge produktionsfaciliteterne i Odense Havn for et større millionbeløb. Udbygningen er nu godt i gang, og de nye faciliteter vil stå færdige i foråret 2022 som planlagt.

Her skal Bladt Industries bygge de såkaldte XXL-monopæle, som er gigantiske stålfundamenter, der skal stå på havbunden og bære fremtidens 250-300 meter høje havvindmøller.

Allerede et halvt år efter offentliggørelsen vinder Bladt Industries nu sine første store ordre på XXL-monopæle. Det er den danske energikoncern Ørsted, der har tegnet kontrakt på XXL-monopæle til de to tyske havvindmølleparker, Gode Wind 3 (242 MW) og Borkum Riffgrund 3 (900 MW): 

- Det er på alle måder et drømmescenarie for os at vinde ordrerne og at starte op med fuld produktion, når den nye produktionshal står klar. Det viser, at beslutningen og den store investering var rigtig, og det udbygger vores unikke position inden for havvind og styrker vores forudsætninger for at være fundamentet for den grønne omstilling, siger CEO Anders Søe-Jensen fra Bladt Industries i en pressemeddelelse.

Bladt Industries vinder ordren sammen med tyske Steelwind, og hver enkelt XXL-monopæl bliver op til 100 meter lang, næsten 10 meter i diameter og vil have en vægt på 1.200 tons. Vindmølleparkerne skal stå færdige i henholdsvis 2024 og 2025, og Bladt Industries skal levere fundamenterne løbende allerede fra 2022:

- Ordren fra Ørsted kommer til at betyde, at vi skal opmande med op til 380 nye medarbejdere i produktionsperioden. Her er vi allerede begyndt med rekrutteringen frem mod produktionsstart i juli 2022, fortsætter Anders Søe-Jensen.

Generelt forventes markedet for havvind at stige fra det nuværende niveau på 24 GW til 170 GW i 2030. EU har desuden en ambition om at nå op til 300 GW i 2050, og Bladt Industries har en ambition om at være leverandør til en betydelig del af denne udbygning inden for havvind.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125